Rozlúčka s našimi predškolákmi

30.06.2010 17:26

 Milí rodičia,

zverili ste nám svoje krehké poklady, aby sme ich spoločným úsilím deň čo deň, krok za krokom pripravovali na zvládanie a prekonávanie prvých životných prekážok, učili ich osamostatňovať sa a nájsť si svoje miesto medzi rovesníkmi, aby sa vedeli popasovať s prvými hádankami, rozriešiť jednoduchú úlohu, aby dostali vždy odpoveď na každú otázku „prečo“?.
My však vieme, že všetko sa mení.
Nezostane všetko navždy tak, 
lebo raz ráno v jeseni všetko sa zasa premení, 
keď tieto deti v školskej predsieni
stanú si ako žiačka a či žiak.

 

„Dovidenia, milá škôlka, my už nie sme malí...“ 29. júna si takto spievali predškoláci našej materskej školy. Bolo to dojemné, najmä pre zamestnancov MŠ, keď si predstavili zážitky spojené s odchádzajúcimi deťmi. V slávnostnom príhovore sa pani zástupkyňa Mgr. Slobodová prihovorila rodičom, pani učiteľkám, no najmä deťom. Naši predškoláci sa rozlúčili kyticou básní a piesní i veselým tančekom. Atmosféru slávnosti dotvorila výzdoba a na stole nechýbala ani torta. Tento rok bola rozlúčka s predškolákmi opäť slávnostná a dôstojná. Budúci prváci okrem Osvedčení o ukončení predprimárneho vzdelávania obdržali aj vysvedčenia s veľkou jednotkou.

Deti dostali aj knižky na pamiatku, aby nezabudli na škôlku, do ktorej tak radi chodili. S prísľubom, že sa prídu pochváliť s prvými písmenkami a úlohami, sa po zábave rozišli do svojich domovov.

—————

Späť


Kontakt

PaedDr. Jana Lenghartová

MŠ Dvorníky 5, 920 56

033/7442249