Návšteva HaZZ v Galante

23.10.2013 14:51

Streda 16.10.2013 bola pre našich predškolákov iná ako bežné dni. Dopoludnia pre nás prišiel autobus, ktorý nás odviezol na hasičskú stanicu v Galante. Tam nás ujovia hasiči čakali v uniformách a pekne nás privítali. Potom nás previedli po celej hasičskej stanici. Videli sme všetky priestory, v ktorých sa hasiči zdržiavajú počas svojej služby – posilňovňu, v ktorej si udržiavajú svoju kondíciu, kanceláriu, kde riešia „papierové záležitosti", spálňu, kuchyňu, spoločenskú miestnosť, veliteľskú miestnosť, v ktorej nám ukázali, našťastie, iba falošný poplach a vysvetlili, čo sa deje na hasičskej stanici, ak niekto z občanov vytočí, na nám všetkým dobre známe, telefóne číslo 155 a ohlási požiar alebo nehodu.  Vyskúšali sme si prilby, stáčali sme hadice, dovolili nám prezrieť si autá z vnútra a pod. Najzaujímavejšia však bola garáž, v ktorej nám pán hasič vysvetlil, načo sa používajú jednotlivé autá, ukázal bez akých nástrojov a oblečenia by sa pri svojej práci nezaobišli.

Návšteva u hasičov zanechala u detí veľký dojem. Stretnutie s nimi bolo pre ne poučné. Zážitkovým učením spoznali dôležitú prácu hasičov, nebezpečenstvo ohňa a ochranu pred požiarom.  Za pozornosť všetci dostali hasičské pexeso a omaľovánky.

Ujovia hasiči sa s nami rozlúčili zvukmi sirény a blikajúcimi svetlami. Ďakujeme im za príjemne strávené dopoludnie a želáme im, aby sa s hasením požiarov a nebezpečnými situáciami stretávali čo najmenej.

 

—————

Späť


Kontakt

PaedDr. Jana Lenghartová

MŠ Dvorníky 5, 920 56

033/7442249